Prečo je magnézium (horčík) tak vzácnou zložkou v šampóne?

Horčík je neodmysliteľnou súčasťou zdravého tela a má mnoho významných funkcií. Jednou z nich je aj podpora zdravia našich vlasov. V posledných rokoch  sa horčík stal populárnou prísadou v kozmetických produktoch, najmä v šampónoch. Prečo je tomu tak? Poďme sa pozrieť bližšie na to, prečo je magnézium v šampóne tak vzácnou a účinnou zložkou.

Význam horčíka pre vlasy 

Horčík je jedným z najdôležitejších minerálov pre naše telo. Podieľa sa na viac ako 300 biochemických reakciách, vrátane tvorby energie, syntézy proteínov a regulácie svalovej a nervovej funkcie. Pokiaľ ide o vlasy, horčík hrá kľúčovú úlohu v posilňovaní vlasových folikulov a podporuje rast vlasov.

 

Lokálna aplikácia horčíka cez šampón

Jedným z hlavných dôvodov, prečo je horčík v šampóne tak vzácny, je jeho lokálna aplikácia priamo na vlasovú pokožku. Keď aplikujeme horčík cez šampón, dostáva sa priamo ku korienkom vlasov, kde môže byť najúčinnejší. To je veľkou výhodou oproti orálnemu príjmu horčíka, kde nie je zaručené, že sa dostane do vlasových folikulov.

Výhody horčíka v šampóne 

  1. Posilnenie vlasových folikulov: Horčík pomáha posilniť vlasové folikuly, čo môže znížiť lámavosť vlasov a podporiť ich rast. 
  2. Zlepšenie cirkulácie: Horčík môže zlepšiť krvný obeh v pokožke hlavy, čo zabezpečuje lepšie zásobovanie vlasových korienkov živinami. 
  3. Zníženie zápalov: Horčík má protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť znížiť podráždenie pokožky hlavy a predchádzať lupinám.
  4. Detoxikácia: Horčík môže pomôcť odstrániť toxíny z pokožky hlavy, čo môže viesť k zdravšiemu prostrediu pre rast vlasov.  


 

 

.
.
.

Horčík vs. orálny príjem

Kým orálny príjem horčíka je dôležitý pre celkové zdravie, nie je vždy zaručené, že sa dostane priamo k vlasovým folikulom. Strava bohatá na horčík (ako sú orechy, semená a listová zelenina) je určite prospešná, ale lokálna aplikácia cez šampón môže zabezpečiť, že horčík sa dostane priamo tam, kde je najviac potrebný – ku korienkom vlasov.

Horčík je skutočne vzácnou zložkou v šampónoch, ktorá ponúka množstvo výhod pre zdravie vlasov. Jeho lokálna aplikácia cez šampón zabezpečuje, že sa  dostane priamo ku korienkom vlasov, kde môže byť najúčinnejší. Ak hľadáte spôsob, ako posilniť svoje vlasy a podporiť ich rast, šampón s horčíkom môže byť tou správnou voľbou.

Ak máte záujem dozvedieť sa viac o výhodách horčíka pre vlasy alebo máte otázky týkajúce sa našich produktov, neváhajte nás kontaktovať 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz