Škumpa je výnimočné prírodné antibiotikum

Prečo v Milva milujeme škumpu?

 Pozrite sa na ten krásny okrasný krík. Uvidíte ho často, a možno najčastejšie aj v lese. Ale vedeli ste, že okrem jeho krásy sú vzácne aj jeho účinky pre nás?

Škumpa – prírodné antibiotikum proti infekciám a zápalom

Škumpa je výnimočné prírodné antibiotikum, ktoré dokáže efektívne bojovať s rôznymi infekciami a zápalmi. Listy škumpy obsahujú 25% galotanin, galovú a elagovú kyselinu. Éterický olej zo škumpy má veľmi príjemnú vôňu a jeho chemické zloženie je mimoriadne komplexné: kamfén, linalool, tyrpén, alfapinen, myrcén. V stonke škumpy sa nachádza flavonoid fyzetín. Obsahuje tanín, ktorý je koncentrovaný v listoch. Všetky tieto zložky robia škumpu mimoriadne účinnou pri liečbe rôznych kožných a ústnych problémov.

Antibakteriálne a antiseptické vlastnosti

Škumpa je známa svojimi silnými antibakteriálnymi a antiseptickými vlastnosťami. Tieto vlastnosti ju robia ideálnym prostriedkom na starostlivosť o pokožku a ústnu dutinu. V našich produktoch pre pleť a zubnú pastu, škumpa pôsobí ako prírodný dezinfekčný prostriedok, ktorý pomáha predchádzať a liečiť infekcie, pričom udržiava pokožku a ústa čisté a zdravé.

Anti-akné pleťové vody

Jeden z hlavných problémov, s ktorým sa mnohí ľudia stretávajú, je akné. Naše anti-akné pleťové vody, obohatené o škumpu, poskytujú efektívne riešenie tohto problému. Škumpa pomáha znižovať zápal a začervenanie, ktoré sú často spojené s akné, a zároveň čistí pokožku od prebytočného mazu a baktérií. Výsledkom je čistejšia, zdravšia a žiarivejšia pleť.

 

 

.
.
.

 

 

Zubná pasta so škumpou

Zdravie ústnej dutiny je mimoriadne dôležité pre celkové zdravie organizmu. Naša zubná pasta so škumpou poskytuje vynikajúcu starostlivosť o zuby a ďasná. Antiseptické vlastnosti škumpy pomáhajú predchádzať infekciám a zápalom ďasien, pričom udržiavajú ústa svieže a čisté. Táto unikátna zložka poskytuje dlhodobú ochranu proti baktériám a plaku, čo ju robí nepostrádateľnou v každodennej ústnej hygiene.

Ústna voda so škumpou  

Škumpa je úžasné liečebné prostriedok pri rôznych akútnych a chronických zápalových ochoreniach v ústnej dutine. To sú parodontóza, afty, zlý dych, stomatitída, zápaly ďasien a ďalšie. Momentálne vyvíjame nový produkt – ústnu vodu so škumpou, ktorá doplní našu sériu pre ústnu hygienu. Táto ústna voda poskytne dodatočnú ochranu a sviežosť, pričom udržiava ústnu dutinu zdravú a bez baktérií. Škumpa v tomto produkte pomôže upokojiť zápaly a zabezpečí dlhodobú ochranu proti zubnému kazu a zlému dychu. Škumpa takmer vždy prítomná v zložení zubných pást a ústnych vôd.

Škumpa a kožné podráždenia  

Škumpa je jednou z najúčinnejších bylín v súvislosti s kožnými podráždeniami ako akné, ekzémy, kožné rany, vredy, opuchy, potenie nôh a podobné. Ak trpíte akné, môžete si kúpiť kozmetický produkt – krém na tvár, pleťovú vodu, tonikum s extraktom zo škumpy, ktorým si budete denne čistiť pokožku. Ak máte k dispozícii bylinu, ešte lepšie. Urobte si parný kúpeľ s listami škumpy, ktorý otvorí upchaté póry. Potom naneste trochu odvaru na vatový tampón a prejdite ním po postihnutých miestach na tvári. Nechajte pôsobiť 15-20 minút a umyte tvár vodou.

Záver

V Milva milujeme škumpu a ako pomáha našim produktom byť tak účinnými. Vždy sme vedení túžbou ponúknuť našim zákazníkom to najlepšie z prírody. Škumpa je jednou z týchto cenných zložiek, ktorá nám pomáha dosiahnuť tento cieľ. Jej antibakteriálne, antiseptické a upokojujúce vlastnosti ju robia ideálnou pre naše produkty na tvár a ústnu hygienu. My v Milva milujeme škumpu a sme presvedčení, že aj vy si ju zamilujete, keď vyskúšate naše produkty obohatené o túto úžasnú bylinu.

 

 

 

 

.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz